Pse ne gjithmonë kemi P.I.V? (radikale feminizmi)


 

Pse ne gjithmonë kemi P.I.V?

 

 

PIV, marrëdhënia seksuale në të cilën penisi futet në vaginë, konsiderohet të jetë përkufizimi i seksit “normale” nga mjekët, psikologët, TV, dhe shumica e njerëzve. Por duhet vënë penisit në vaginë të konsiderohet si e vetmja mënyrë për të pasur marrëdhënie seksuale, apo edhe një veprimtari normale seksuale?

 

Le të shqyrtojmë disa mite:

* Miti. Duke P.I.V është mënyra e vetme për të mbetur shtatzënë.Kjo nuk është e vërtetë. Sperma mund të notojë lart në vaginë nga jashtë. Shtatzënia është shkaktuar shpesh në këtë mënyrë.

* Miti. P.I.V është lloji më të këndshme e seksit. Kjo është pa kuptim. Ajo është e kënaqshme për shumicën e njerëzve, e jo shumica e grave. Gjithkush ka preferencat e ndryshme, por shumica e grave si ka klitoris e stimuluar në vend. Vagina ka nervat më pak brenda, kështu kënaqësi një grua ndihet gjatë PIV zakonisht vjen nga stimuluar klitoris, too. Pse të mos i stimuluar klitoris me e penisit? Të dy partnerët do të merrni kënaqësi. Shumica e grave nuk gëzojnë PIV sa më shumë që ata gëzojnë stimulimi i klitorit.Disa gra urrej P.I.V. Duke thënë se “PIV është e bukur” është shumë i vetëdijshëm, si duke thënë, “akullore shije të mirë”, apo “i kuq është ngjyrë e mirë”.

* Miti. Vagina është një vrimë, kështu që është menduar për të depërtuar. Hunda dhe veshët janë vrima. Duhet edhe ata të depërtuar? Dhe anus? Belly button? Fyt? Uretrës? Disa vrima nuk janë menduar për të depërtuar. Mjerisht, shumë burra të parë një grua si objekt vrimë të mbushur me gjëra që të rrinë në.

* Miti. Vagina mund të nxjerr nga goja bebe, kështu që ajo mund gjithashtu të depërtuar. Nr Vetëm sepse një vrimë në trupin e mund të nxjerr jashtë një objekt nuk do të thotë se ka për qëllim të marrë objektet brenda saj. Ju mund mut. A do të thotë se seksi anal është normale apo të kënaqshme? Ju mund të nxjerr. A do të thotë vënien e penisit poshtë fyt është e kënaqshme? What about duke përdorur një plagë të hapur? Kjo është një vrimë, too. Disa vrima në trup nuk janë për qëllim të jetë e mbushur me objekte.

* Miti. PIV është forma më e zakonshme e seksit në filma, libra, historia, TV, dhe shoqërisë sonë, kështu që është më normale.Vetëm për shkak se diçka është e zakonshme ose ka ekzistuar gjithmonë në histori nuk e bën mirë apo normale. Të jesh racist ishte e zakonshme disa qindra vjet më parë. A do të thotë se të qenit racist është e drejtë apo normal? Burrat janë përgjegjës për shumicën e mediave, duke përfshirë edhe film, libër, dhe industri të muzikës. Mendimet e tyre janë të përfaqësuar. Meshkujt zakonisht gëzojnë P.I.V shumë më tepër se femrat. PIV është portretizuar si rruga kryesore për të pasur marrëdhënie seksuale në libra dhe filma për shkak se njerëzit gëzojnë atë. Opinionet e grave janë të injorohen, ose filma të tregojnë një përqindje më të lartë të grave simpati PIV sesa në jetën reale.

* Miti. Shumica e grave kanë PIV, dhe ata nuk ankohen, kështu që ata ndoshta të gëzojë atë. Si e dini ju në të vërtetë të gëzojnë diçka nëse shoqëria dhe mediat, filma, libra, dhe televizive, janë vazhdimisht duke u përpjekur të bëjë që ju të gëzojë atë? Disa gra tradhtoj veten në duke menduar se ata gëzojnë PIV sepse miqtë, TV, mjekë, psikologë, dhe bashkëshortë, bëjnë gratë mendoj se ka diçka të gabuar me ta fizikisht ose psikologjikisht, nëse ata nuk e bëjnë. Do të thotë kjo femrat si P.I.V? Në qoftë se ata duhet të ndryshojnë qëndrimin e tyre në mënyrë drastike ose organ të pëlqen atë, ata natyrisht nuk e really like it!

* Miti. Penisi është formuar si një shkop të gjatë, sepse është menduar për të shkuar brenda në vaginë. Grusht është formuar si një shkop të gjatë. A është menduar për të shkuar grusht poshtë fyt?A është penisi menduar për të shkuar në anus? Duhet grusht të shkojnë deri në vaginë? Jo të gjitha penises janë të mëdha dhe të gjatë. Disa nuk janë fort të dukshme në të gjitha. Disa janë më të vogla se labia mesatare dhe klitoris. Ka Labia shumë i madh dhe clitorises, dhe ka penises shumë të vogla. Nuk janë të madhësive të ndryshme dhe forma midis dy organeve gjenitale meshkuj dhe femra. Ideja se penises duhet të jetë i madh është ndërtuar shoqërisht. Djemtë që kanë penises shoqëria e konsideron shumë të vogla janë marrë te mjeku për të ndihmuar ata të rriten. Gratë me clitorises mëdha dhe Labia mund të merrni një operacioni për të “rregulluar” “problemi”. Vajzat janë thënë për t’u ulur me këmbët e tyre së bashku, e cila shkakton organet gjenitale të shtrydhur të vogla. Djemtë janë thënë për të prekur dhe i kushtoj vëmendje të penises e tyre, dhe kjo vëmendje dhe kontakt fizik ndihmon ata të rriten më shumë. Shoqëria konsideron penises mëdha dhe vaginat e shtrënguar ideale, por kjo shkakton fatkeqësi të caktuar për njerëzit që praktikojnë PIV Penises Big vaginat dhe të shtrënguar të shkaktojnë dhimbje për femra!

* Miti. Nëse ju nuk bëni si PIV, ju jeni puritan, shtypur, apo anti-seksit. PIV nuk është e vetmja mënyrë që të ketë seks, dhe nuk duhet të konsiderohet si akti më normale seksuale, kështu që ju nuk jeni anti-seksi në qoftë se ju nuk e pëlqen atë. Ju mund të donte aktivitete të tjera seksuale, si të paturit e klitoris tuaj puthi apo goditur apo prekur me penis, ose fërkim kundër partnerin tuaj. Jo simpati seks AT ALL gjë nuk është një e keqe, ose. Jo të gjithë i pëlqen seksin vetëm si jo çokollatë pëlqen të gjithëve, Sushi, ose muzikë klasike. Gratë Thirrja që nuk më pëlqen puritan PIV është një taktikë e përdorin njerëzit për mashtrim ato në ta bërë këtë.

Pyetjet.

1. Çfarë duhet të bëj nëse dashurin tim ose burri dëshiron të ketë PIV dhe unë nuk e punoni? Çfarë ndodh nëse ai përpiqet të bindë mua për të bërë atë?
Ashtu thonë se nuk ka! Nëse ju nuk dëshironi të bëni diçka, ju nuk keni për të. Nëse ai përpiqet të bindë që ju të bëni atë, ai është i bezdisshëm dhe ka nevojë për të ndaluar. Nëse ai thotë se ju nuk e duan atë, sepse ju nuk do të bëjë PIV, ai është i gabuar. Nëse ju nuk dëshironi të bëni gjëra që ju nuk janë të kënaqur me të, kjo nuk do të thotë që ju nuk e duan atë. Nëse ai dashur, ai nuk do të përpiqet të bëjë të ndiheni fajtor kështu që ju do të keni PIV (ose ndonjë lloj tjetër i seksit).

2. Partneri im dhe unë fillova të paturit e PIV dhe e pyeta atë për të ndaluar dhe ai nuk u ndal. A është kjo e gabuar?
Nëse ai e mbajti duke shkuar një herë ju thashë për të ndaluar, është përdhunimi. “Prisni, unë jam pothuajse e përfunduar” nuk është e pranueshme. Nëse ju jeni duke u lënduar tani, ose nëse doni për të ndaluar tani, ai ka nevojë për të ndaluar tani. Nëse ai pret deri sa ai është “mbaruar” një herë ju kam thënë atij për të ndaluar, kjo do të thotë se ai kujdeset më shumë për gëzimin tuaj se sigurinë tuaj. Kjo është përdhunimi. Ju duhet të dërgoni atë në një këshilltar, raportojnë atë, apo të përfundojnë marrëdhënien. Kjo është aq serioz.
Disa njerëz përdorin këtë arsyetim. Pasi ata të fillojnë ata nuk mund të ndalet, sepse kjo është një “thirrje natyrore”. Kjo është budalla.Kur prindërit janë në shtrat dhe fëmija i tyre ecën në, njeriu gjithmonë ndalon. Kur ata janë në shtrat dhe të bjerë zilja, ai ndalon.Nëse një hajdut hyn në shtëpi, ai ndalon. Nëse një fëmijë të hyrë në dhomë, një tringëllimë telefoni, apo kriminelit hyjnë bëjë atë të duan për të ndaluar këtë “thirrje natyrore”, kërkesa juaj për të ndaluar duhet të jetë po aq e rëndësishme.

3. Mund të ketë ende P.I.V nëse unë dua të?
Natyrisht! Jo të gjitha gratë e urrejnë P.I.V. Disa nuk do mend atë.Disa madje të gëzojë atë. Shumica e grave që e gëzojnë atë gëzojnë stimulim klitoris më shumë. Por gjithkush është një individ dhe ne të gjithë të marrë kënaqësi në mënyra të ndryshme. Disa njerëz marrin një orgazmë nga të qenit të puthi në vesh. Të tjerët të merrni një nga të qenit të depërtuar. Kjo është mendimi i tyre, dhe ata duhet të ndjehen të lirë për të bërë atë që ata gëzojnë.
Por kënaqësi nuk është e vetmja gjë e rëndësishme. Ne duhet të dimë PIV mbart rreziqet që praktika të tjera seksuale nuk bëjnë. PIV ka më shumë gjasa të shkaktojnë shtatzëni se aktet e tjera, si seksit oral. Kjo mund të çojë në nivele më të larta të kancerit të qafës së mitrës apo sëmundje të grave, pasi femrat janë ato që marrin lëngje.
Ju duhet të ndjehen të lirë që të ketë P.I.V nëse ju dëshironi. Është e drejta juaj të zgjidhni nga një shumëllojshmëri të akteve seksuale.Është e rëndësishme për të kuptuar rreziqet e disa akteve të kryer, ashtu si ju duhet të kuptoni rrezikun e hipur në një biçikletë ose po ngiste një makinë ose pirë alkool.

4. Pse ndihem i çuditshëm, sepse unë nuk P.I.V?
Ju mund të ndjeni pazakontë, sepse shoqëria ju tregon se kjo është normale për të shijuar PIV Filmat dhe këngë të përdorin vetëm “seks” fjalën për t’iu referuar PIV, dhe ata mendojnë se stimulimi i klitorit ose aktet e tjera nuk llogariten si seksi “të vërtetë”. Praktikat e seksit se femrat si quhen “eliminatoreve”, si në qoftë se ata nuk janë aq të rëndësishme.
Shumë gra të përdorë lubrifikant ose të marrë ilaçin për të bërë PIV të kënaqshme apo më pak të dhimbshme. Nëse gratë marrin dhimbjet nga PIV ata mund të quhet “shumë i ngushtë” dhe tha për të vizituar mjekët në mënyrë që ata mund të merrni “fikse”. Ata marrin diagnostikuar me kushtet e pretendojnë si “vaginismus”, edhe pse vaginat e grave nuk mund të projektuar për t’u depërtuar.Kur gratë urrej PIV, mjekët i pyet ata nëse ata janë abuzuar seksualisht, ose në qoftë se ata kanë sëmundje që e bëjnë PIV vështirë. Qëllimi i mjekëve nuk është siguria e grave dhe lumturi.Ata duan të marrin një “thyer” grua që urren PIV dhe “fix” e saj për burrin e saj apo të dashurin. Kjo dëshmon se ka paragjykim në shoqërinë tonë, dhe kjo është në favor të burrave dhe gëzimin e tyre, jo gratë dhe të drejtën e tyre të jetë e sigurt.

5. Po në lidhje me gëzimin e njeriut?
Ju keni asnjë detyrim për të kryer akte seksuale të pakëndshme për të dhënë dikush tjetër kënaqësi. Ai mund të stimulojë penisin e tij nga fërkim kundër clitoris tuaj. Që spermës jashtë vaginës mund të shkaktojnë shtatzëni, ju lutemi përdorni mbrojtje. Humbja e gëzimin nuk ndihet aq i keq sa të qenit në dhimbje, kështu që është mirë për njeriun për të humbur gëzimin se për gruan për të lënduar. Nëse PIV nuk ka të lënduar, por nuk është e kënaqshme, ju ende nuk duhet t’i kërkohet të bëjë atë. Edhe në qoftë se ju të gëzojnë atë, ju nuk duhet të detyruar. Ajo është e gabuar për të dashurin tuaj që të presin që ju të lutem atë. Duke përdorur njerëz të tjerë për kënaqësi është e keqe.

6. Por nuk PIV japë njerëzve kënaqësi më shumë se fërkim?
Pse e bën këtë çështje? Ju nuk jeni i detyruar ende për të kënaqur një person tjetër duke bërë diçka që ju nuk e gëzojnë. Çfarë ndodh nëse gëlltitet atij i dha më shumë kënaqësi se PIV? A jeni të detyruar të mbyten atë? Çfarë ndodh nëse atë mbytje derisa ai përdor drogë i jep atij kënaqësi edhe më shumë se vetëm mbytje atë? Nëse keni blerë atë drogë, too? Çfarë ndodh nëse kicking njerëzit i jep atij kënaqësi, sepse ai është një sadist? Duhet të keni le ju shkelm në bark?

7. Nëse PIV nuk është e kënaqshme për disa gra, pse shumica e lezbikeve përdorin dildos ose llojet e tjera të penises rreme?
Shumë e lezbikeve nuk përdorin gjëra të tilla. Dildos dhe penis-formë objekte u shpik sepse shoqëria dëshiron të mendojnë gratë duhet të jenë të meshkujve seksualisht të lumtur. Lesbians Shumë kanë zbuluar klitoris vend. Disa lesbians që blejnë dildos ta bëjë këtë sepse ata janë të mashtrohen në depërtimit të menduarit është akt seksual më i pëlqyeshëm për një grua. Sigurisht, disa femra, dhe disa heteroseksualëve, të gëzojnë duke depërtuar. Por është shumë i vrazhdë për shoqërinë për të marrë lekë prej tyre pëlqen, ose të supozojmë se një grua ka nevojë për një njeri ose një njeri në formë objekt për të jenë të lumtur.

8. Partneri im nuk ka presion në mua që PIV, kam zgjedhur për të bërë atë. Por unë ndjeva në siklet pas. Pse?
Ndoshta ju nuk e keni me të vërtetë duan të bëjnë atë. Shoqëria shpesh vepron si një përdhunues. Ajo tregon se gratë duhet të kenë PIV, ose se ata duhet të vuajnë pasojat (mjekë, tallje sociale).Shpesh, vajzat mendoj se ata zgjodhën që të ketë PIV, por ata kanë qenë në fakt të bindur për të bërë atë nga shoqëria. Ajo ndjehet si ajo ishte përdhunuar. Ajo ishte e dhunuar, në fakt, nga shoqëria.
Nëse PIV ishte e dhimbshme, ju gjithashtu mund të jetë i zemëruar për shkak se ju mendoni se meshkujt janë në gjendje të dëmton gratë seksualisht, por se gratë nuk mund të dëmtojë njerëzit. Ajo ndjehet si natyra ju bëri inferior sepse ju janë të prekshme dhe jo atë. Kjo nuk është e vërtetë. Nëse ju shtyu klitoris tuaj dhe Labia kundër testiseve të tij, që do të dëmtojë atë. Kjo nuk është e vërtetë që gratë nuk mund të dëmtojë njerëzit seksualisht. Por shoqëria kurrë nuk do ta quaja një veprim i tillë “seks normal”, sepse mashkull është duke u plagosur. Por shoqëria beson PIV është “seksi normale”, edhe pse plagos disa femra. Dhe që PIV nuk është e nevojshme për të shtatzënisë, nuk ka asnjë arsye për të besuar PIV është normale, sepse ajo shkakton riprodhimin.

9. Por nuk është P.I.V mënyrë të natyrshme për të patur seks? A nuk është instiktive apo diçka?
Nr Jo të gjitha kafshët kanë PIV, dhe jo të gjithë njerëzit kanë PIVNë shoqëritë apo kombeve të, në të cilin seksi nuk është diskutuar, të rinjtë nuk e di edhe se si të ketë PIV Ata duhet të mësohen për të vënë penises tyre në vaginat e grave. Nëse do të ishte një instinkt natyror pse ata do të duhet të mësohen për të bërë atë? Disa njerëz thonë se është e natyrshme në mënyrë që të tradhtoj gratë në të menduarit është diçka që ata janë duke menduar për të bërë, ose të bëjë justifikime për të përdhunuar një grua.

10. Ndihem çuditshëm kur ne nuk kemi P.I.V. Është sikur ne të vërtetë nuk kanë seks.
Kjo ndjenjë është për shkak të kushtëzimit kulturor. Shoqëria mundohet të bëjë që ju mendoni PIV është “e vërtetë” seksi. P.I.V është vetëm një lloj i seksit. Nëse shoqëria konsiderohet anal “vërtetë” seksin, ose gjininë në të cilën një partnere gëlltitet tjera, apo seks ku penisi grisi nëpër qafën e mitrës në mitër, ju mund të keni pasur ndjenja të ngjashme në lidhje me ato akte. Ju nuk duhet të ketë P.I.V për të bërë seks. Nëse ju gëzojnë PIV, ajo është në rregull për të bërë atë, por ju duhet të mësojnë rreth pasojave të këqija të parë, dhe sigurohuni që dëshira juaj për të bërë atë nuk u ndikua nga njerëzit e tjerë apo nga mediat. Është mirë që të ketë një shumëllojshmëri të akteve seksuale, por sigurohuni që ju jeni duke qenë e vërtetë për veten dhe nuk bëni ndonjë gjë që ju jeni të pakëndshme me të.

Ju lutemi të ndajnë këtë video me vajzat e tjera dhe mos kini frikë për të diskutuar PIV me miqtë tuaj, nëse ata nuk do mend diskutuar çështje të tilla. Më shumë gra kanë nevojë për të dëgjuar këtë, sidomos që shumë mendojnë se ata janë të vetmit që nuk më pëlqen PIV Burrat nuk kanë të drejtë të përdorë trupin tuaj për seks, PIV, apo akteve të tjera, dhe ju duhet të dini se si të refuzojnë.

PIV mbart rreziqe, duke përfshirë shtatzënisë, riskun e kancerit të qafës së mitrës, dhimbje, e marramendës, thatësi, hidhërim, dhe ndjenjat psikologjike e duke u pushtuan (sidomos nëse është mashkull partner aktiv). Ju jeni të lirë që të ketë atë, por ju duhet të kuptojnë rreziqet e parë, rreziqet që shoqëria shpesh mbulon deri.
Mos lejoni që presionet nga shoqëria, mediat, dhe nga boyfriends ndikojnë në vendimin tuaj, dhe sigurohuni që të mendoni para se të keni PIV

Ju vetë trupin tuaj!

Categories: Foreign Language (Translations), Health and Medicine, PIV, Radical Feminism, Sex, Shqiptar (Albanian) | Tags: , , , , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: