Това е капан.


 

Бракът е капан.
Бебетата и раждането е капан.
Моногамията е капан.
Хетеросексуалност е капан.
Религията е капан.
“Любов” е капан.
Патриаршия е капан.
Послушанието е капан.
Традицията е капан.
Капитализмът е капан.
Общество и култура са капан.

Жените във всички култури, се прихващат от патриархата.

Брак капани жените чрез водене жена се придържа към един човек. Тя трябва да служи и да му се подчиняват в повечето култури. Тя е роб. Тя не може да получи различен съпруг, ако тя се злоупотребява.

Жените, които се грижат за бебета нямат време да работят или да се насладите на живота си. Жените, които имат бебета, трябва да се грижи за тях и не може да напусне къщата си или съпруг. Една жена може да подкрепя сина си в сравнение с други жени. Тя се придържа към мъжкия пол. Раждането твърде често прави жените уморен, така че те не могат да избягат лош съпруг или домакинска работа. Има твърде много хора в света. Раждането прави пренаселените света.

Моногамията означава човек да имате само един съпруг. Те обикновено не се разрешава да се разведе с този съпруг. Това означава, че ако една жена е омъжена за лош човек, тя не може да се отърва от него. Ако всеки човек е позволено да има съпруг, а след това мъжете, които са лоши, мързеливи, или егоистично може да притежава жена. Ако моногамията е премахната, жените ще бъде в състояние да споделят няколко добри мъже в обществото. Те ще бъдат допуснати да игнорират лошите.

Хетеросексуалност принуждава жените да се ожени за мъжете, а не на жените. Но повечето мъже са егоисти, сексистки, мързеливи, и тираничен. Ако жените е било позволено да се женят за други жени, ние ще имаме щастливи бракове. Няколко жени да правят секс с мъже, за да забременее и след това да се отървете от мъжете. Това е това, което повечето мъже правят повечето жени.

Повечето религии вярват, че жените са нисши от мъжете. Те казват на жените да се подчиняват на съпрузите си и да имат деца. Те казват, че жените са грешни и че телата им са мръсни. Когато религията се контролира от мъже, е в полза за хората. Повечето религии кажа на хората да приемат лоши неща, които се случват с тях. Мъжете правят лоши неща за жените и кажете на жените Бог ще бъде щастлив, ако жените приемат злоупотребата.

Хората казват на жените, че ако обичаш един човек, те ще бъдат щастливи. Те казват на жените, че ако обичаш един човек, той ще се отнасям с нея любезно. Те казват, че ако една жена обича един мъж, тя няма да имат нищо против лошото му поведение. Книги и филми и песни са написани за “любов”, романтика и брак. Те се опитват да промиване на мозъка на жените в женят мъжете.

Патриаршия е световна система за право, религия, правителството, икономиката, медицината, и култура, които са от полза за мъже. Право, религия, пари, правителството, лекарите, и култура, работят заедно в полза на мъжете и на контрол над жените.

* В много страни, законите важат само за мъже. Ако един мъж и една жена ангажират същото престъпление, се наказва човек по-малко. Понякога, законът принуждава жените да приемат по-малко пари за работа в една и съща работа като човек. В някои страни, като Саудитска Арабия, жените не е позволено да кара коли.

* Религиите казват, че жените са по-нисши от мъжете. Те също така казват, че Бог иска жените да се подчиняват на мъжете. Тъй като никой не може да види или чуе Бог, прави да преструвам Бог не каза нищо, те искат от него да се каже. (Може би Бог не е “той”. Може би това е тя! “)

* Правителствата наказват жени, които не се подчиняват на нелоялни правила. Те са подобни на патриархалните семейства диктатор на върха, на селяните (деца и жени) в долната част. Те трябва да се подчиняват на бащата или диктатор.

* Лекарите правят жените се едни и същи лекарства, тъй като мъжете, въпреки че телата им често са различни. Това прави жените болен. Мъжките лекарите да контролират и регулират раждане, защото се страхуват от власт на жените да родят. Неестествени раждания причини болка за жените. Психолозите диагностика на жените като “луд”, когато те се осмеляват да говорят срещу патриархата. Жени, които са бити от съпрузите си, са диагностицирани като “истерична”.

* Филми и книги обрисуват жените като депресиран, ако те не искат да имат съпруг. Облекло стилове жените носят направил трудно за жените да се движат и дишат. Арт описва жените като слаб и покорен. Списания казват на жените, те трябва да бъдат красиви, да бъдат обичани от обществото.

“Добрата жена е послушен,” Според повечето общества. Това не е вярно. Те се опитват да подвежда жените да станат роби на мъжките. Послушанието никога не е нещо добро. Ако се подчиняват на някой, безусловно, ще вършат зло, ако ти заповядвам.

“Нашата култура не трябва да се променят своите традиции.” Това е глупаво. Какво става, ако в робство или в убийството е традицията на едно общество? Ако хората продължават да убиват хора и собствени роби? “Жените трябва да се подчиняват, защото това е традиция.” Това е зло.

Капитализмът прави богатите по-богати. Той прави бедните по-бедни. Повечето богати хора са мъже. Повечето жени са бедни. Капитализмът позволява на богатите мъже, за да вземат пари от бедните жени.

Обществото прави неомъжените жени да се чувства засрамен. Обществото прави грозни жени се срамувам. В много култури, разказват жените, те трябва да бъдат депресирани, ако те не съответстват.

Ако искаме да освободи жените, ние трябва да се бори срещу всички тези неща. Не позволявайте на патриархата ви угнетяват!

*
*

В тази статия ще бъдат преведени на много различни езици.

Categories: български (Bulgarian), Foreign Language (Translations), Radical Feminism | Tags: , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: