És un parany.


 

El matrimoni és una trampa.
Els nadons i el part és una trampa.
La monogàmia és un parany.
La heterosexualitat és una trampa.
La religió és un parany.
“L’amor” és un parany.
El patriarcat és un parany.
L’obediència és un parany.
La tradició és una trampa.
El capitalisme és un parany.
La societat i la cultura són un parany.

Les dones en totes les cultures es troben atrapats pel patriarcat.

Trampes de matrimoni les dones per tenir a una dona enganxada a un sol home. Ha de servir i obeir en la majoria de les cultures. Ella és una esclava. Ella no pot aconseguir un marit diferent si ella està sent abusat.

Les dones que prenen la cura dels nadons no tenen temps per treballar o gaudir de les seves vides. Les dones que tenen nadons han de tenir cura d’ells i no pot sortir de casa o el marit. Una dona pot afavorir el seu fill sobre altres dones. És, per tant enganxat al gènere masculí. Donar a llum massa sovint fa que les dones tan cansat que no pot escapar d’un mal marit o netejar la casa. Hi ha massa gent al món. Donar a llum fa que el superpoblat món.

La monogàmia significa que una persona només pot tenir un dels cònjuges. Ells normalment no es permet que el cònjuge a divorciar-se. Això significa que si una dona està casada amb un home dolent, no pot desfer-se’n. Si cada persona se li permet tenir un cònjuge, els homes que són dolents, mandrosos, egoistes o pot ser amo d’una esposa. Si la monogàmia va ser abolida, les dones serien capaços de compartir els pocs homes bons en una societat. Se’ls permet fer cas omís dels dolents.

La heterosexualitat obliga les dones a casar-se amb homes en lloc de les dones. Però la majoria dels homes són egoistes, sexista, mandrós, i tirànic. Si les dones se’ls permetia casar-se amb altres dones tindríem matrimonis més feliços. Algunes dones que tenen relacions sexuals amb homes de quedar embarassada i després desfer-se dels homes. Això és el que la majoria dels homes fan a la majoria de les dones.

La majoria de les religions creuen que les dones són inferiors als homes. Li diuen a les dones a obeir els seus marits i tenir fills. Diuen que les dones som pecadors i que els seus cossos estan bruts. Quan la religió és controlada pels homes, que beneficia els homes. La majoria de les religions dir a la gent a acceptar les coses dolentes que els succeeixen. Els homes fan coses dolentes a les dones i dir-los a les dones de Déu serà feliç si les dones accepten l’abús.

Les persones diuen a les dones que si estimen a un home que serà feliç. Li diuen a les dones que si estimen a un home, ell la tractarà amb amabilitat. Diuen que si una dona estima a un home, ella no li importarà que el seu mal comportament. Llibres i pel · lícules i cançons s’han escrit sobre el “amor”, el romanç i el matrimoni. Ells tracten de rentar el cervell de les dones als homes es casen.

El patriarcat és el sistema mundial de dret, la religió, govern, economia, medicina, i la cultura que els homes es beneficien. Llei de treball, la religió, els diners, el govern, els metges, i la cultura en conjunt per beneficiar els homes i per controlar les dones.

* En molts països, les lleis beneficien els homes només. Si un home i una dona cometre el mateix crim, l’home és castigat menys. De vegades, la llei obliga les dones a acceptar menys diners per treballar en la mateixa feina que un home. En alguns països, com Aràbia Saudita, les dones no se’ls permet conduir automòbils.

* Les religions diuen que les dones són inferiors als homes. També diuen que Déu vol que les dones a obeir als homes. Com que ningú no pot veure ni sentir a Déu, fa que es pot pretendre que Déu va dir tot el que vulguin que digui. (Potser Déu no és un “ell”. Potser és una “ella”!)

* Els governs castiguen les dones que no obeeixen les regles injustes. Són similars als de les famílies patriarcals del dictador a la part superior, els camperols (nens i dones) a la part inferior. Ells han d’obeir el pare o dictador.

* Els metges fan que les dones prenen els mateixos medicaments que els homes tot i que els seus cossos són sovint diferents. Això fa que la dona malalta. Metges de sexe masculí controlar i regular la natalitat, perquè tenen por del poder de les dones a donar a llum. Naixements no naturals causar dolor per a les dones. Els psicòlegs diagnosticar les dones com “boig” quan s’atreveixen a parlar contra el patriarcat. Les dones que són agredides pels seus marits són diagnosticats com “histèrica”.

* Les pel · lícules i llibres retraten a la dona com la depressió, si no volen tenir un marit. Estils de les dones usen roba que sigui difícil per a les dones es mouen i respiren. Art retrata les dones com febles i submisos. Revistes dir-los a les dones que ha de ser bella per ser estimats per la societat.

“La bona dona és obedient,” la majoria de les societats de dir. Això no és cert. Ells estan tractant d’enganyar les dones a convertir-se en esclaves dels homes. L’obediència no és mai una bona cosa. Si obeeixes algú incondicionalment, que farà el mal si et comandament.

“La nostra cultura no ha de canviar les seves tradicions.” Això és estúpid. Què passa si l’esclavitud o l’assassinat era la tradició d’una societat? Si les persones es matin les persones i els esclaus propis? “Les dones han d’obeir perquè és la tradició.” Aquest és el mal.

El capitalisme fa que els rics més rics. Fa que la gent pobre més pobre. La majoria dels rics són homes. La majoria de les dones són pobres. El capitalisme permet als homes rics per prendre els diners de les dones pobres.

La societat fa que les dones solteres se senten avergonyits. La societat fa que les dones lletges se senten avergonyits. Moltes cultures diuen a les dones que es deprimeixen si no s’ajusten.

Si volem alliberar les dones, hem de lluitar contra tot això. No deixeu que el patriarcat que oprimeixen!

*
*

Aquest article es va traduir a molts idiomes diferents.

Advertisements
Categories: Català (Catalan), Foreign Language (Translations), Patriarchy, Radical Feminism | Tags: , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: