Мажите се опасни


Мажите се опасни. Мажите ќе ви силување и победи вас. Мажите ќе лежат до вас да се секс и пари од тебе. Не се омажи за човек. Постојат некои добри луѓе во светот. Но, повеќето се лоши и ќе претендираат да бидат добри за да ви будала. Тие сакаат вашите пари, секс, или да ве контролира. Не им верувам. Вие само треба вашата сестри. Станат пријатели со други жени. Остави мажите сами. Додека машкиот авторитет е завршена, жените треба само да веруваат на другите жени. Жените мора да биде група заедно за да можеме да се штитат меѓусебно против машкото насилство и омраза. Зачувај пари колку што можеш. Напуштите вашиот дом, ако сте во брак со човекот. Живеат со сестри, мајки, тетки, и други жени пријатели. Заборавете на мажите, и ги споделите со вашите сестри да биде вашиот вистински пријатели.

 

 

Categories: македонски (Macedonian), Foreign Language (Translations), Radical Feminism, Separatism | Tags: , , , , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: